Смачна паста "Орзо" з грибами та куркою у томатно-вершковому соусі

паста орзо, рецепт пасти з вершками, вершкова паста, різотто, різотто з грибами, паста з грибами та вершками
Фото: Instagram @stanishevska | Паста "Орзо"

Здивуйте домашніх стравою з рисоподібної італійської пасти орзо та улюблених грибів.

Related video

На вигляд і за способом приготування ця страва дуже нагадує ризото. Але насправді вона з орзо — різновиду пасти, схожої на рис. Якщо ви любитель ризото, то орзо, напевно, стане вашим фаворитом. Часу на приготування потрібно мало, а зрештою ви отримаєте незвичайний вид страви та чудовий смак.

Цей рецепт розрахований на дві персони.

Інгредієнти:

  • печериці — 200 г;
  • куряче філе — 200 г;
  • томатне пюре — 60 г;
  • вершки 20% або 33% — 130 мл;
  • сухий базилік та орегано — 1 ч. л.;
  • паста "Орзо" — 150 г;
  • суміш перців — за смаком;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю рослинної олії та обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Прибираємо з вогню.

Там же підсолюємо й обсмажуємо куряче філе до золотистого кольору, повертаємо гриби, додаємо томатне пюре, вершки, спеції, перемішуємо та тушкуємо ще 5 хвилин.

Відварену пасту кладемо в сковороду до курки та грибів. Перемішуємо та прибираємо з вогню.

Подавайте страву до гарячого столу. Смачного!

Нагадаємо, незвичайний рецепт пасти з кеш'ю та халапеньо.