Оригінальна страва на сніданок. Рецепт з лаваша та яєць
Порція виходить великою, тому така страва підійде для всієї родини.
Яйця на сніданок — це класика. Але навіть таку звичну страву можна урізноманітнити і зробити цікавішою.
Спробуйте приготувати омлет з помідорами, сиром та шинкою у лаваші. І у вас вийде ідеальна страва для всієї родини.
Омлет у лаваші
Інгредієнти:
- Тонкий лаваш — 1 круглий лист;
- Три яйця;
- Один свіжий помідор;
- Шинка — 100 гр;
- Твердий сир — 100 г;
- Свіжі кріп і петрушка, або будь-яка зелень на ваш смак, сіль, мелений перець.
Круглий лист лаваша кладемо в сковороду, щоб краї звисали. Виливаємо всередину три яйця, солимо, перчимо, додаємо тертий сир і перемішуємо вилкою. Помідор нарізаємо кубиками та додаємо до яєць. Шинку або будь-яке інше м'ясо (втім, можна обійтися і без нього), нарізаємо соломкою і відправляємо до яєць. Солимо і перчимо.
Закриваємо начинку краями лаваша, ставимо сковороду на вогонь та готуємо під кришкою близько семи хвилин. Змащуємо лаваш зверху пензликом олією. Опісля лопаткою акуратно перевертаємо лаваш із начинкою, що схопилася, і підсмажуємо з іншого боку ще пару хвилин. За бажання можна зверху присипати сиром. Подавати гарячим.
Сир усередині розплавиться, змішається з яйцями, помідорами та зеленню. Страва вийде ситною та смачною. ЇЇ вистачить на сім'ю.
З яєць також можна приготувати найсмачніший омлет-суфле. Ще одна страва для всієї родини. Він запікається у духовці, що дуже зручно. Адже цей час можна витратити на інші ранкові справи.