Тане в роті. Рецепт ніжного плавленого шоколадного сиру

плавлений сир
Фото: yummy.lera/instagram

У холодильнику такий сир може зберігатись до п'яти днів.

Ніжний плавлений сир — ідеальна намазка на бутерброди вранці, яка чудово поєднується зі спеціями та зеленню. Однак можна приготувати і солодкий сир із шоколадом. Як саме, розповіла та показала кулінарна блогерка Валерія Велігура.

Шоколадний плавлений сир

Інгредієнти:

  • домашній кисломолочний сир — 500 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло — 50 г;
  • цукор — 50 г;
  • сіль — дрібка;
  • сода — 1/2 ч. л;
  • какао — 20 г;
  • шоколад молочний – 100 г.

З цієї кількості продуктів виходить приблизно 700 г сиру.

Спосіб приготування:

Сир, яйце, вершкове масло кімнатної температури, цукор, сіль і соду перебити блендером в однорідну масу. Потім посуд поставити на водяну баню і тримати приблизно 10 хвилин, доки маса не стане рідкою. При цьому її потрібно постійно помішувати.

Після цього в суміш просіяти какао, додати шоколад і перемішати до однорідної консистенції. Перелити масу в скляну банку або будь-яку іншу ємність, накрити плівкою в контакт і дати повністю охолонути. У холодильнику такий сир може зберігатись до п'яти днів.

Раніше Фокус розповідав, як у домашніх умовах приготувати твердий сир, який виходить навіть кращим, ніж магазинний.