Ви її полюбите. Два найсмачніші рецепти з цвітної капусти

цвітна капуста, страви з цвітної капусти, як приготувати цвітну капусту, простий рецепт, блюда з цвітної капусти
Фото: Getty | Цвітна капуста

Не всі люблять цвітну капусту, вважаючи її прісною та нецікавою, але з неї виходять чудові страви.

Related video

Цвітну капусту, як і броколі, не дуже полюбляють діти та дорослі. Багато хто вважає її прісною і бояться переварити, адже тоді вона стає водянистою. До того ж багато хто не знає, чим її доповнити та які спеції обрати.

Але цвітну капусту є за що любити. Адже з неї можна приготувати все: від стейку до супу-пюре. І це буде смачно. Доповнювати її можна м'ясом, грибами, вершками та твердим сиром. Словом, усім, що ви любите.

Стейки з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • 1 качан цвітної капусти;
  • два зубчики часнику;
  • оливкова олія;
  • твердий сир — 150 г;
  • суміш приправ, яка вам подобається, наприклад, прованські трави, сіль, перець.

Капусту наріжте на товсті скибки, на стейки. В окремій мисці змішайте трави, часник, пропущений через прес, сіль та оливкову олію. Обмажте цією сумішшю капустяні стейки, викладіть у форму, вистелену пергаментом і зверху посипте тертим сиром. Духовку розігрійте до 180 градусів, запікайте приблизно 30 хвилин.

До речі, так само можна запікати й звичайну білокачанну капусту. Особливо смачно виходить молода капуста з м'якими листочками.

Запечена цвітна капуста з куркою

Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 400 г;
  • куряче філе — 200 г;
  • стручкова квасоля — 100 г;
  • твердий сир — 100 г;
  • сметана — 100 г;
  • одне яйце;
  • сіль, ваші улюблені спеції.

Капусту розберіть на суцвіття, стручкову квасолю переберіть. Закип'ятіть воду та підсоліть. Спочатку відваріть капусту, просто закиньте її в окріп і дістаньте за п'ять хвилин. Так само зробіть і зі стручковою квасолею.

Куряче філе, або просто куряче м'ясо, попередньо відваріть, посмажте, чи запікайте під кришкою або в духовці із сіллю і чорним перцем. Поріжте невеликими шматочками та змішайте з овочами. Додайте спеції за смаком: суміш трав, паприку, червоний перець, знову перемішайте. Викладіть у форму для запікання. В окремій мисці змішайте сметану та яйце, залийте сумішшю овочі з куркою. Зверху натріть твердий сир.

Духовку розігрійте до 180 градусів і запікайте цвітну капусту з овочами приблизно пів години.

Нагадаємо, зі звичайної білокачанної капусти ви також можете приготувати смачний пиріг.