Шоколадний торт зі згущеним молоком: новий смак звичного десерту
Прикрасити торт можна мигдальною або шоколадною стружкою.
Торт із кремом з вареного згущеного молока в багатьох асоціюється з дитинством. Пропонуємо приготувати дуже простий і недорогий десерт, додавши йому нотку новизни за рецептом цз блогу "Збірка рецептів". Його особливість у тому, що в крем замість олії додається домашній сир, що робить його ще ніжнішим.
Шоколадний торт із вареним згущеним молоком
Інгредієнти:
- борошно пшеничне — 45 гр;
- цукор — 90 гр;
- какао — 18 гр;
- яйця курячі — 3 шт.
Для крему:
- варене згущене молоко — 1 банка;
- сирний сир — 170 гр.
Спосіб приготування:
Білки відокремити від жовтків. Збивати білки міксером близько п'яти хвилин, додаючи по ложці цукру. В ідеалі має вийти пишна маса. Далі, не перестаючи збивати, ввести по одному жовтки.
Борошно змішати з какао й додати в яєчну суміш, підсипаючи все частинами та не припиняючи перемішувати. На цьому етапі краще скористатися лопаткою, щоб білки не осіли.
Тісто перелити у форму, застелену пергаментом, і відправити в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин. Готовність бісквіту перевірити зубочисткою. Якщо під час протикання коржа вона суха, то бісквіт готовий.
Дістати готовий бісквіт із духовки, остудити на решітці й дати охолонути протягом двох-трьох годин. Потім нарізати його на кілька коржів і змастити кремом, що складається зі збитого згущеного молока з домашнім сиром.
Верх і боки торта теж змастити кремом і прикрасити на власний розсуд. Можна посипати мигдальною стружкою чи тертим шоколадом, прикрасити фруктами чи ягодами.
Нагадаємо, раніше Фокус писав, як спекти ідеальний бісквіт.