Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Оригинальный рецепт. Как приготовить чайный пирог с заваркой

чайний пиріг, пиріг із заваркою, пиріг із чаєм, смачний рецепт, рецепт випічки
Чайний пиріг | Фото: Getty

Для приготування цього класичного пирога буде потрібно мінімум інгредієнтів. І головне, у складі є чай.

Чайний пиріг готується нашвидкуруч, причому він припаде до душі любителям чаю, адже в його основі міцна заварка, яка надає приємного аромату. Зіпсувати його практично неможливо, а інгредієнти завжди під рукою.

Чайний пиріг

Інгредієнти:

  • борошно — 300 г;
  • міцний чай — одна склянка;
  • будь-яке варення — 170 г;
  • цукор — 180 г;
  • одне яйце;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сода — 1 ч. л.

Варення для цього рецепту можна взяти будь-яке, навіть те, що зацукрувалося. Цукру можна взяти менше, якщо вам не хочеться отримати надто солодкий пиріг. Приготуйте міцну заварку.

Всипте в миску цукор. Додайте яйце і збийте все міксером до пишності. Після, помішуючи суміш вінчиком, влийте гарячу заварку тонким цівком, щоб яйце не згорнулося. Розмішувати можна вінчиком чи міксером на низькій швидкості.

Відео дня

Після додайте олію і перемішайте. Потім додайте варення і перемішайте тісто до однорідності.

Борошно всипайте порціями, щоразу перемішуючи тісто. Борошна може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Тісто зрештою має вийти густим, але текучим.

Наприкінці всипте в тісто соду та добре перемішайте. Соду можна замінити на розпушувач, особливо якщо варення відверто солодке, на зразок абрикосового, або малинового. Якщо з кислинкою, то найкраще підійде сода. Колір варення також вплине на колір тіста, тож не лякайтеся, якщо воно вийде сіруватим або навпаки яскравим.

Форму для випікання змастіть олією й обсипте борошном, силіконову форму нічим мазати не треба.

Духовку розігрійте до 180 градусів, випікайте пиріг приблизно 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою — її кінчик, застромлений у пиріг, повинен залишатися сухим. Якщо всередині пиріг не пропікається — накрийте його фольгою.

Готовий пиріг охолодіть на решітці, за бажанням посипте цукровою пудрою.

Також ви можете приготувати класичний англійський бісквіт "Вікторія", який дуже люблять у британській королівській родині.