Ситна страва. Рецепт яловичини, тушкованої в пиві
Це простий рецепт, який неможливо зіпсувати.
Яловичину, тушковану таким способом, можна їсти з гарніром, можна використовувати як начинку для пирогів або додавати до спагеті як м'ясний соус.
Рецепт опублікувала відома фуд-блогерка Ілона Фанта, яка родом із Полтави, а зараз проживає в Ізраїлі.
Плюс у тому, що для цієї страви можна брати недорогу яловичину, жорстке м'ясо все одно розтушкується в процесі приготування.
Яловичина, тушкована в пиві
Інгредієнти:
- Яловичина — 1 кг;
- Дві цибулини;
- Пиво — 0,5 л;
- Вустерський соус — 125 мл;
- Три зубчики часнику;
- Сушені лісові гриби — 1 ст. л.;
- Сіль, чорний перець, коріандр, олія.
М'ясо наріжте невеликими кубиками на один укус, також наріжте кубиками цибулю та накришіть часник.
Розігрійте олію в посуді для тушкування. Краще вибрати товстостінний посуд. М'ясо обсмажте з усіх боків і дістаньте в миску. У цьому ж посуді обсмажте й протушкуйте цибулю та часник.
Поверніть м'ясо в каструлю, перемішайте, зменшіть вогонь до мінімального й тушкуйте 15 хвилин. Посоліть, поперчіть, додайте мелений коріандр, тушкуйте ще хвилин 15. Влийте половину пива (до речі, вибирати краще темне пиво або те, де в складі є мед) і половину порції вустерширського соусу й тушкуйте на маленькому вогні близько години. Після цього додайте решту пива, соусу та сушені гриби й тушкуйте ще годину.
Також ви можете приготувати ідеальну яловичину по-бургундськи. Це дуже простий і смачний рецепт французьких селян.