Альтернатива дріжджовим пиріжкам: найсмачніші трубочки з капустою

трубочки з капустою
Фото: recepti.home/instagram

Такі трубочки добре вгамують голод, а діти попросять добавки.

Кращого перекусу, ніж трубочки з капустою з листкового хрусткого тіста, в піст і не придумати. Вони однаково сподобаються як дорослим, так і дітям, а також заощадять час на приготуванні пиріжків. Як їх зробити, розповіли та показали у кулінарному блозі "Легкі рецепти".

Трубочки з капустою

Інгредієнти:

  • борошно — приблизно 450 гр;
  • вода кімнатної температури — 240 мл;
  • рослинна олія — 120 мл;
  • сіль та цукор — по 1 ч. л.

Для начинки:

  • цибуля – 1 шт. середнього розміру;
  • капуста — 750 гр;
  • морква середня – 1 шт;
  • спеції (паприка, перець) – до смаку;
  • сіль за смаком.

Для змащування:

  • Яйце (або жовток) – 1 шт.

Спосіб приготування:

З інгредієнтів для тіста замісити м'яке пружне тісто і відставити його на деякий час. Далі готуємо начинку. На рослинній олії обсмажити цибулю, порізану дрібно, натерту на великій тертці моркву і порізану капусту, наприкінці приготування все посолити, поперчити. Готову капусту охолодити.

Тісто розкотити в товсту трубочку, розрізати кілька частин. Кожну частину тонко розкотити, покласти на один край начинку і згорнути трубочкою. Готові трубочки викласти у форму, застелену пергаментом, змастити яйцем, зверху можна посипати насінням кунжуту. Випікати трубочки потрібно в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, поки вони підрум'яняться.

Раніше Фокус розповідав, як приготувати дріжджове тісто, яке можна використовувати для пирогів, булочок та піци.