Тістечко "Тірамісу" за 10 хвилин: простий рецепт популярного десерту

тірамісу
Фото: kristina_ne_pp/instagram

Тістечка виходять не гірше, ніж оригінальний десерт.

Тірамісу — один із найпопулярніших італійських десертів, який прижився в українських господарок і полюбився за свій ніжний та вишуканий смак. Пропонуємо сьогодні приготувати тірамісу у вигляді тістечок за рецептом блогерки під ніком "Крістіна не ПП". Це не займе багато часу, а результат вийде нічим не гірше, ніж класична варіація десерту, до складу якого входять сир маскарпоне, кава, курячі яйця, цукор і печиво савоярді.

Тістечко "Тірамісу"

Інгредієнти:

  • печиво савоярді — 1,5 пачки;
  • кава — 60 мл;
  • сир маскарпоне — 100 г;
  • шоколадна паста Nutella;
  • какао.

Спосіб приготування:

Печиво савоярді подрібнити на крихту. Це можна зробити руками або використати блендер. Крихту, що вийшла, висипати в глибоку миску, туди ж влити теплу каву, перемішати. Потім у масу ввести сир маскарпоне і знову все добре перемішати до максимально однорідної маси.

З маси, що вийшла, сформувати кульки, сплющити їх у коржик, в центр якого викласти шоколадну пасту та заліпити подібно до пиріжка, а потім скатати в кульку. Обваляти тістечко в какао і викласти на блюдо. Простий, ситний і дуже смачний десерт готовий. Він ідеальний до чаю, кави та просто як частування.

Раніше Фокус писав, як приготувати "Тірамісу" з млинців.