Найніжніші свинячі реберця на сковороді: простий рецепт

свинячі реберця
Фото: Getty | Свинячі реберця стануть прикрасою будь-якого столу

Реберця для цієї страви краще брати без жиру, а апельсини — не кислі.

Свинячі реберця на обід або на вечерю — це не тільки поживно й апетитно, але ще й дуже смачно. Пропонуємо приготувати їх на сковорідці з імбиром, апельсиновим фрешем і медом за рецептом із блогу "Ваш кулінар". Вони сподобаються всім, хто їх спробує, і черга за добавкою не забариться.

Свинячі реберця на сковороді

Інгредієнти:

  • свинячі ребра — 2 кг;
  • часник — 4 зубчики;
  • імбир — 1 ст. л. без гірки (свіжий);
  • гострий перець — 1/2 шт.;
  • мед — 2 ч. л;
  • апельсиновий фреш — 200 мл.

Спосіб приготування:

Свинячі ребра краще взяти з мінімальною кількістю жиру. Помити їх, обсушити паперовим рушником. Обсмажити їх на мінімальній кількості в олії до золотистої скоринки з обох боків. Потім у тій же сковороді в жирі від ребер обсмажити протягом 10 секунд імбир, часник і гострий перець. Потім зменшити вогонь до мінімального та покласти ребра назад у сковорідку, додати мед та апельсиновий фреш. Для фрешу краще використовувати солодкі апельсини, а не кислуваті. Накрити кришкою і тушкувати на мінімальному вогні під кришкою годину-півтори.

Після цього часу зняти кришку, додати вогонь на максимум і випарити вологу, внаслідок чого ребра набудуть гарного кольору. Вийняти готові реберця для подачі. Жир, що залишився, не використовувати.

Як гарнір можна подавати картоплю, каші.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачні курячі ніжки.