Ідеально на обід: рецепт дуже простої і смачної сhicken-пасти
Така паста за смаком нічим не поступається пасті болоньєзе або карбонара.
Паста — традиційна страва італійської кухні, яку дуже люблять українці, і тепер вона — не рідкість у меню багатьох сімей. Пропонуємо приготувати сhicken-пасту з курячим м'ясом, яка поповнить скарбничку улюблених рецептів та сподобається домочадцям. Своїм рецептом цієї страви поділилася кулінарна блогерка Крістіна не ПП.
Chicken-паста
Інгредієнти:
- паста будь-яка — 200 г;
- куряче філе — 1 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- томатна паста — 1,5 ст. л;
- вершки 20% — 300 мл;
- сіль, цукор, перець, сушений часник, паприка — для посипання м'яса;
- зелень, сир — для подачі;
- куркума, сіль, перець, сушений часник — за смаком;
- олія — для смаження.
Спосіб приготування:
Відварити макарони (пасту) у підсоленій воді до готовності.
Куряче філе розрізати вздовж, щоб вийшло два стейки. Приправити м'ясо спеціями, трохи олії втерти у філе. Залишити на 10 хвилин, щоб воно наситилося спеціями.
На олії обсмажити м'ясо з обох боків до золотистості, потім відставити. Щоб м'ясо було соковитішим, можна загорнути його у фольгу.
У тій же олії, де смажилося філе, обсмажити цибулю, додати часник, томатну пасту. Через три хвилини додати спеції, трохи води, в якій варилися макарони, вершки. Все добре протушкувати та з'єднати з макаронами, з яких попередньо злита вода.
Перед подачею можна посипати дрібно рубаною зеленню і тертим сиром.
Раніше Фокус писав, як приготувати пасту болоньєзе.