М'який та смачний. Рецепт пишного цибулевого хліба

цибулевий хліб, домашній хліб, рецепт домашнього хліба, смачний домашній хліб, як спекти хліб вдома, хліб з цибулею
Фото: Getty Images | Цибулевий хліб

Хліб, звичайно, можна купити в магазині, але випечений власноруч – особливо смачний.

Related video

Цибулевий хліб – це смачний хліб, який готується у звичайній духовці. Він ароматний, м'який та смачний. Якщо ви вже працювали із дріжджовим тестом – проблем не виникне. Якщо ні – це чудовий шанс спробувати свої сили.

Фокус розповість, як приготувати смачний хліб з цибулькою.

Цибулевий хліб

Інгредієнти:

  • одне яйце;
  • олія рослинна – 3 ст. л.;
  • три цибулини;
  • молоко – 1 склянка;
  • дріжджі сухі – 8 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • олія соняшникова нерафінована – 60 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • борошно — 3 склянки;
  • цукор – 1 ст. л.

Спочатку приготуйте опару. Змішайте дріжджі та одну столову ложку борошна. Влийте у велику миску тепле молоко, додайте сіль та цукор, і ретельно перемішайте до повного розчинення. Всипте суміш борошна та дріжджів і розмішайте. Миску накрийте плівкою або рушником і поставте в тепле місце на 20 хвилин.

Цибулю очистіть і наріжте кубиками. Обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору. Потім додайте по щіпці солі та цукру, перемішайте і дайте охолонути.

Додайте в опару обсмажену цибулю, яйце, сметану та половину соняшникової олії. Ретельно перемішайте. І, поступово додаючи борошно, вимісіть м'яке тісто. В кінці додайте столову ложку олії, тісто накрийте і залиште підніматися. Через пів години трохи пам'ятайте і дайте відпочити ще хвилин 15.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто скачайте в кулю, покладіть на лист, застелений пергаментом, і накрийте рушником. Нехай "відпочине" ще 15 хвилин. Після надайте хлібу форму короваю, змастіть зверху олією, зробіть пару надрізів зверху і випікайте близько пів години.

Готовий хліб дістаньте із духовки, накрийте рушником і дайте постояти одну годину.

Також можна приготувати в духовці смачний білий хліб за рецептом відомого фуд-блогера.