Смачно та ситно. Рецепт біляшів з м'ясною начинкою

рецепт біляшів, як приготувати біляші, біляші рецепт, смачні біляші, тісто для біляшів
Фото: 1000.menu | Біляші

Біляші — це традиційна страва татарської кухні, проте вони популярні по всьому світу.

Related video

Нехай біляші не найдієтичніша страва, але коли хочеться пиріжків із дріжджового тіста із соковитою м'ясною начинкою, краще рецепту не знайти.

Біляші легко приготувати на домашній кухні. А фарш для начинки краще брати змішаний: із яловичини та свинини. Тоді смак вийде чудовим.

Фокус розповість, як приготувати смачні біляші за дуже простим рецептом.

Біляші

Інгредієнти:

  • борошно — 500 г;
  • вода — 250 мл;
  • сухі дріжджі — 10 г;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • рослинна олія — 3 ст. л.;
  • м'ясний фарш — 300 г;
  • одна велика цибулина;
  • сіль, перець та олія для смаження.

У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор, залиште на 10 хвилин, щоб дріжджі запрацювали. У іншій мисці змішайте борошно, сіль та олію, потім влийте дріжджову суміш і замісіть м'яке еластичне тісто. Залишіть його під рушником на годину, щоб воно піднялося.

Для начинки дрібно наріжте цибулю та обсмажте її на сковороді до золотистого кольору. Змішайте її з фаршем, посоліть і поперчіть за смаком.

Розділіть тісто на рівні порції (по 50-60 г кожен), розкачайте його у млинчики завтовшки близько 0,5 см. Посередині кожного млинчика покладіть невелику порцію начинки та заліпіть краї тіста, утворивщи пиріжок. Посередині залиште отвір або не залишайте. Тут вибір за вами.

Розігрійте олію у великій сковороді та обсмажуйте біляші з обох боків до рум'яної скоринки на середньому вогні по 5-7 хвилин з кожного боку.

Готові біляші викладіть на паперові рушники, щоб видалити зайвий жир. І подайте гарячими.

Якщо вас цікавлять інші страви з тіста, спробуйте приготувати хінкалі. Це дуже просто.