Великдень 2023. Рецепт святкового салату зі смаженою яловичиною та ароматною заправкою

салат з яловичиною, м'ясний салат, як приготувати салат, святковий салат
Фото: Getty | Салат з яловичиною та овочами

Особливого смаку цьому салату надає пікантна лимонно-медова заправка.

Скоро всі святкуватимуть Великдень, а це означає, що настав час підбирати меню на святковий стіл. Спробуйте приготувати цей смачний салат із яловичиною та овочами. Він прикрасить будь-який святковий стіл і приємно урізноманітнить меню.

Фокус розповість, як приготувати салат зі свіжих овочів і смаженої яловичини. Яловичину можна замінити куркою, або індичкою. Так також вийде смачно.

Цей салат багатий на білки, вітаміни й антиоксиданти, які зміцнюють імунітет і піднімають настрій. Цей салат легко і швидко готується із простих продуктів, які завжди є під рукою. Він чудово підходить для обіду чи вечері, а також для свята чи пікніка. До того ж він досить дієтичний.

Салат зі смаженим м'ясом та свіжими овочами

Інгредієнти:

  • 200 г яловичини;
  • одна червона цибулина;
  • один солодкий перець
  • одна морквина;
  • 5 ст. оливкової олії;
  • 1 ч. л. рідкого меду;
  • 2 ст. л. лимонного соку;
  • 0,5 ч. л. рубаного чилі;
  • кінза, сіль.

Яловичину можете відварити та після цього нарізати соломкою. А можете відразу злегка підморозити, нарізати тонкими скибочками та обсмажити у глибокій сковороді на олії.

Перець очистить і наріжте смужками, морквину натріть на тертці для корейської моркви, або наріжте соломкою.

М'ясо та овочі перемішайте в мисці. В окремій мисці змішайте олію, лимонний сік, рідкий мед і рубаний чилі, туди ж додайте півкільця цибулі.

Дайте заправці настоятися 15 хвилин і додайте у салат. Посипте кінзою та подавайте.

Також ви можете приготувати смачний салат із куркою, виноградом та сиром.