Великдень 2023. Рецепт святкового салату зі смаженою яловичиною та ароматною заправкою
Особливого смаку цьому салату надає пікантна лимонно-медова заправка.
Скоро всі святкуватимуть Великдень, а це означає, що настав час підбирати меню на святковий стіл. Спробуйте приготувати цей смачний салат із яловичиною та овочами. Він прикрасить будь-який святковий стіл і приємно урізноманітнить меню.
Фокус розповість, як приготувати салат зі свіжих овочів і смаженої яловичини. Яловичину можна замінити куркою, або індичкою. Так також вийде смачно.
Цей салат багатий на білки, вітаміни й антиоксиданти, які зміцнюють імунітет і піднімають настрій. Цей салат легко і швидко готується із простих продуктів, які завжди є під рукою. Він чудово підходить для обіду чи вечері, а також для свята чи пікніка. До того ж він досить дієтичний.
Салат зі смаженим м'ясом та свіжими овочами
Інгредієнти:
- 200 г яловичини;
- одна червона цибулина;
- один солодкий перець
- одна морквина;
- 5 ст. оливкової олії;
- 1 ч. л. рідкого меду;
- 2 ст. л. лимонного соку;
- 0,5 ч. л. рубаного чилі;
- кінза, сіль.
Яловичину можете відварити та після цього нарізати соломкою. А можете відразу злегка підморозити, нарізати тонкими скибочками та обсмажити у глибокій сковороді на олії.
Перець очистить і наріжте смужками, морквину натріть на тертці для корейської моркви, або наріжте соломкою.
М'ясо та овочі перемішайте в мисці. В окремій мисці змішайте олію, лимонний сік, рідкий мед і рубаний чилі, туди ж додайте півкільця цибулі.
Дайте заправці настоятися 15 хвилин і додайте у салат. Посипте кінзою та подавайте.
Також ви можете приготувати смачний салат із куркою, виноградом та сиром.