Великдень 2023. Рецепт сирної паски з вишнями та шоколадом
![сирна паска сирна паска, рецепт сирної паски, паска з сиру, паска з шоколадом і вишнями, великдень 2023](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/8/c3/fe4046e3-149ef78eedd2622610bac25135f0dc38.jpg?v=7785_1)
Сирна паска — це особливі святкові ласощі. І чудова альтернатива здобній пасці.
Сирна паска — це ще один із символів свята Великодня, разом зі звичайними пасками, крашанками та писанками. Її форма у вигляді усіченої піраміди символізує Гроб Господній, в якому відбулося чудо Воскресіння. Сирна паска може бути сирою, вареною або заварною, а прикрашається вона літерами "ХВ" з боків, що означає — Христос Воскрес!
За рецептом Фокусу ви можете приготувати смачну сирну паску з вишнями та шоколадом.
Сирна паска з шоколадом та вишнями
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 100 г вершкового масла;
- 100 г цукру;
- Два яєчні жовтки;
- 100 г чорного шоколаду;
- 100 г вишні без кісточок (свіжої чи замороженої);
- 1 ст. л. желатину;
- 2 ст. л. води.
Сир протріть через сито або подрібніть у блендері. М'яке масло збийте з цукром міксером до пишності.
Жовтки злегка збийте в окремому посуді та поставте на водяну баню. Помішуючи, доведіть до загустіння, але не дайте звернутися. Остудіть.
Шоколад наріжте дрібними шматочками та розтопіть на водяній бані або у мікрохвильовій печі. Остудіть до кімнатної температури.
Вишню промийте та обсушіть паперовим рушником. Якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її та злийте зайву рідину.
Желатин замочіть у холодній воді на 10 хвилин, потім розчиніть на слабкому вогні або в мікрохвильовій печі, не доводячи до кипіння.
З'єднайте сир, масляну суміш та яєчну масу. Розділіть на дві рівні частини. В одну частину додайте розтоплений шоколад і перемішайте до однорідності. До іншої частини додайте желатин і перемішайте.
Форму для паски застеліть марлею, складеною в кілька шарів, краї марлі повинні звисати. Викладіть половину білої сирної маси та розрівняйте лопаткою. Зверху викладіть половину шоколадної маси і розрівняйте. Посипте вишнями. Повторіть шари: біла маса, шоколадна маса, вишня.
Складіть краї марлі, що звисають, та поставте зверху щось важке, наприклад пляшку з водою, або будь-який інший вантаж. Поставте форму в холодильник на 12 годин або на всю ніч. Після роз'єднайте форму і ваша сирна паска готова.
Також ви можете спекти найсмачніші паски за оригінальним рецептом.