Великдень 2023. Рецепт класичної паски, яка завжди виходить ідеально
Зараз з'явилося багато оригінальних рецептів пасок, але немає нічого кращого за традиційну випічку.
Паска — це традиційна великодня випічка, яка символізує воскресіння Христа та радість свята. Паски зазвичай випікаються у високих циліндричних формах і прикрашаються глазур'ю та кольоровими посипками.
А оскільки Великдень у 2023 році відзначатиметься вже 16 квітня, настав час підбирати рецепти для святкового столу. Фокус розповість, як приготувати класичну паску, яку можуть приготувати навіть початківці.
Традиційна паска
Інгредієнти:
- молоко — 350 мл;
- цукор — 170 г;
- свіжі дріжджі — 30 г;
- вершкове масло — 250 г;
- борошно — 700 г;
- ванільний екстракт — 1/2 ч. л.;
- шість яєць;
- світлі родзинки — 150 г;
- ліщина — 100 г;
- сіль — на кінчику ножа.
Для глазурі:
- яєчні білки — 2 шт.;
- цукрова пудра — 300 г;
- лимонний сік — 1 ст. л.
Спочатку потрібно підготувати опару. Для цього в теплому молоці розчиніть дріжджі та частину цукру, додайте частину борошна та добре перемішайте. Залишіть у теплому місці на пів години, поки не з'являться бульбашки.
Потім додайте в опару молоко, цукор, ванільний екстракт і жовтки, збиті з цукром. Перемішайте і поступово всипте решту борошна. Замісіть м'яке та еластичне тісто.
В окремій мисці збийте білки зі щіпкою солі до міцних піків і обережно введіть в тісто лопаткою. Додайте розтоплене вершкове масло і вимісіть до однорідності. Тісто повинно легко відставати від рук та посуду.
Перекладіть тісто у велику змащену маслом миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на кілька годин. Підготуйте родзинки та фундук. Родзинки промийте і залийте окропом на 10 хвилин, потім відкиньте на сито та обсушіть. Ліщину порубайте ножем.
Додати горіхи та родзинки в тісто. Розділіть тісто на кілька частин, розкладіть по змащеним маслом формам. Залишіть ще на годину, щоб тісто піднялося.
Випікайте паски в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-50 хвилин, доки вони не стануть золотистими та не пройдуть перевірку зубочисткою.
Вийміть паски з духовки та дати їм трохи охолонути у формах. Прикрасьте глазур'ю зі збитих білків, цукрової пудри та лимонного соку.
Також ви можете приготувати оригінальні паски з горіховою начинкою.