Класичний рецепт. Рецепт млинців з яловичої печінки
Такі млинці або оладки дуже просто приготувати і вони ідеально підійдуть до вечері.
Яловича печінка — це недорогий та дієтичний продукт, з якого можна приготувати печеню, начинку для пиріжків, або смачні млинці.
Вони виходять тонкими, смачними і добре поєднуються з гарніром на кшталт картопляного пюре, і зі свіжими овочами. Фокус розкаже, як їх приготувати.
Млинці з яловичої печінки
Інгредієнти:
- печінка яловича — 300 г;
- одна цибулина;
- одне яйце;
- борошно — 3 ст. ложки
- рослинна олія — 2 ст. ложки;
- сир твердий — 100 г;
- два зубчики часнику;
- зелень — 3 ст. ложки;
- майонез чи сметана — 2-3 ст. ложки;
- сіль перець.
Млинці з яловичої печінки — це чудовий спосіб приготувати субпродукти по-новому і зробити їх апетитнішими. Підготуйте усі інгредієнти. Печінку вимийте і злегка просушіть паперовими рушниками. Цибулю очистіть і наріжте.
Печінку з цибулею подрібніть у блендері або пропустіть через м'ясорубку. В отриману однорідну масу додайте яйце та невелику кількість борошна. Посоліть і поперчіть до смаку і влийте трохи олії. Все добре перемішайте.
Розігрійте сковороду та влийте невелику порцію "тіста". Обсмажте кожен млинчик із двох сторін до золотистого кольору і трохи остудіть.
Якщо хочете додати начинку, натріть на дрібній тертці твердий сир і з'єднайте з подрібненою зеленню на кшталт кропу і петрушки. Додати очищений і пропущений через прес часник і трохи майонезу або сметани. Перемішайте і за необхідності посоліть і поперчіть до смаку.
Кожен млинець змастіть тонким шаром начинки і загорніть щільним рулетом. Перед подачею можна нарізати млинці навпіл або подавати як є.
Також ви можете приготувати з печінки смачну печеню в грузинському стилі. Вам знадобиться куряча печінка та ароматні спеції.