Смачніші, ніж у бабусі. Рецепт найніжніших булочок з варенням та горіхами
![булочки, булочки з варенням та горіхами, випічка булочки, булочки з варенням та горіхами, випічка, кулінарні рецепти](https://focus.ua/static/storage/thumbs/920x465/b/60/4df0cb00-03451b705a3399fcd70552a64f7e560b.jpg?v=3090_1)
За бажанням готові булочки можна посипати цукровою пудрою.
Смачні ароматні булочки, які буквально тануть у роті, у багатьох асоціюються з дитинством, бо наші бабусі часто балували онуків цим частуванням. Пропонуємо вам приготувати такі ж булочки за рецептом із блогу "Смачні рецепти на кожен день". У їхньому приготуванні немає нічого складного, а смак й аромат нікого з рідних не залишать байдужими.
Булочки з варенням із дріжджового тіста
Інгредієнти:
- дріжджі свіжі — 25 г (якщо сухі, то 8 г);
- цукор — 80 г;
- молоко — 260 мл;
- борошно — 480-500 г;
- жовтки — 2 шт;
- сіль — щіпка;
- вершкове масло — 80 г;
- густе варення;
- яйце — для змащування;
- горіхи.
Спосіб приготування:
Масло розтопити і відставити. Молоко нагріти, воно має бути теплим, але не гарячим. Додати в нього цукор, дріжджі (якщо сирі, то розкришити), перемішати вінчиком до розчинення, додати 200 г борошна і знову все перемішати до однорідності. Накрити плівкою, відставити у тепле місце на 20-30 хвилин.
Потім в опару додати жовтки, перемішати, поступово висипати решту борошна та сіль. Вимішати. Вилити тепле розтоплене масло і вмішувати його в тісто, поки воно цілком не вбереться. Тісто виходить липке, але борошна в жодному разі підсипати не потрібно. Щоб з ним легше було працювати, можна змастити руки олією.
Викласти тісто на робочу поверхню і місити до того моменту, поки воно не перестане липнути до рук. Миску злегка змастити олією, покласти туди тісто, накрити плівкою та рушником і залишити у теплому місці на 40-50 хвилин
Після закінчення цього часу тісто розділити на однакові шматочки, з кожного сформувати кульку. Готові кульки краще тримати під рушником, доки робляться наступні. Потім кожну кульку розкачати в овал, викласти варення і сформувати булочку.
Булочки викласти на лист, застелений пергаментом, накрити рушником і залишити їх підходити ще на 15-20 хвилин. Змастити кожну збитим з невеликою кількістю води яйцем, посипати подрібненими горішками і випікати в нагрітій до 180 градусів духовці до рум'яності і готовності приблизно 30-40 хвилин.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати пиріжки з м'ясом.