Картопля по-селянськи з часником і травами: найсмачніший рецепт улюбленої страви
До складу ми додали куркуму для кольору, але ви її можете не додавати – це не обов'язковий інгредієнт. А ось решта напевно знайдеться у будь-якої господині.
Неможливо перерахувати кількість рецептів картоплі по-селянськи, але Фокус вибрав для вас найнезвичайніший і найпростіший з них. Приготовлену нашим способом картоплю по-селянськи з часником і травами можна подавати як гарнір або самостійну страву. Картопля запікається в духовці набуваючи золотистої скоринки та ароматного смаку, і підійде вона для будь-якого випадку: звичайної вечері або святкового столу.
Картопля по-селянськи з часником та травами
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 2-3 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 1/2 ч. л. паприки
- 1/4 ч. л. куркуми (не обов'язково)
- 1/4 ч. л. коріандру
- 2 ст. нарізаної зелені (кріп, петрушка, базилік)
Основний інгредієнт – картоплю, вам чистити не потрібно, адже шкірка надасть крихкості та поживності. Просто ретельно вимийте картоплю і наріжте часточками товщиною близько 1 см. Потім покладіть її у велику миску і залийте холодною водою, залишивши постояти 10 хвилин, щоб з картоплі вийшов зайвий крохмаль.
Відкиньте картоплю на друшляк і обсушіть його паперовими рушниками. Перекладіть картоплю назад у миску і додайте олію, сіль, перець, паприку, куркуму, коріандр і подрібнений часник. Добре перемішайте, щоб кожна часточка була покрита приправами.
Розігрійте духовку до 200 градусів і застелить деко папером для випічки. Викладіть картоплю на деко в один шар і поставте в духовку на 25-30 хвилин або до тих пір, поки вона не стане м'якою всередині та хрусткою зовні. Посипте готову картоплю нарізаною зеленню та подавайте гарячою або теплою.
А якщо у вас є бажання, то можете приготувати на десерт найпростішу паску для початківців.