Такого ви ще не куштували. Рецепт торта до кави
Цей торт придумали в США і відтоді він став популярним у всьому світі.
Торт до кави — це пишний і ароматний торт, який, як вважається, вигадали в Німеччині, в Дрездені, ще в 1800-х. Однак популярність він набув, коли емігранти привезли його до США.
До 1870 року торти до кави, або кавові торти, стали дуже популярні в Нью-Йорку, Нью-Джерсі та Делавері та перетворилися з домашніх ласощів на вишуканий десерт. Фокус розповість, як приготувати найсмачніший торт.
Торт до кави
Інгредієнти:
Для тесту:
- 2 склянки (250 г) борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 1/2 чайної ложки солі;
- 3/4 склянки (170 г) вершкового масла|мастила|;
- 1 склянка (200 г) цукру;
- два яйця;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 3/4 склянки (180 мл) кислого молока.
Для крихти:
- 1/4 склянки (50 г) коричневого цукру;
- 1/4 склянки (50 г) цукру;
- 1/4 склянки (30 г) борошна;
- 1/4 чайної ложки кориці;
- 1/4 чайної ложки мускатного горіха;
- три столові ложки (45 г) вершкового масла.
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів і змастіть форму випічки маслом або розстеліть папір для випічки.
У невеликій мисці змішайте борошно, розпушувач та сіль.
У великій мисці збийте олію та цукор до легкості та пишності. Змішайте з кислим молоком борошняну суміш і масляну.
Для приготування крихти змішайте усі інгредієнти.
Розкладіть половину тіста у формі та посипте половиною суміші для крихти. Повторіть з тестом і крихтою, що залишилися.
Випікайте торт 30-40 хвилин або доти, доки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою.
Вийміть торт із духовки, злегка остудіть і акуратно вийміть його з форми. Торт, приготовлений за цим рецептом, має ніжну текстуру та аромат кориці та мускатного горіха.
Також ви можете приготувати найсмачніший чизкейк Нью-Йорк. Ще один популярний десерт із США.