Класичний салат по-новому. Рецепт Цезаря з лососем
Салат Цезар готують у всьому світі й зараз повно оригінальних рецептів цієї смачної страви.
Традиційно, класичний салат Цезар готують із запеченою куркою, салатом романо, сиром пармезан та смачним соусом.
У цьому салаті також завжди є крутони — підсмажені грінки з білого хліба. Фокус пропонує приготувати салат з лососем і авокадо — сучасну версію популярного салату. Соус ви можете приготувати самостійно, але якщо готуєте цей салат часто — можете купити вже готовий.
Салат Цезар з лососем та авокадо
Інгредієнти:
- листя салату романо чи айсберг — 200 г;
- філе лосося — 200 г;
- одне авокадо;
- сир пармезан — 50 г;
- хліб білий чи багет — 100 г;
- часник — 2 зубчики;
- олія оливкова — 4 ст. л.;
- лимонний сік — 2 ст. л.;
- гірчиця діжонська — 1 ч. л.;
- соус вустерський — 1 ч. л.;
- одне яйце;
- сіль, перець.
Спочатку приготуйте крутони. Наріжте хліб кубиками й обсмажте на сковороді з часником та олією до золотистої скоринки.
Посоліть та поперчіть філе лосося й запікайте в духовці за температури 180 градусів приблизно 15 хвилин. Потім поділіть його на шматочки. Також можна приготувати лосось на сковороді під закритою кришкою.
Очистіть авокадо і наріжте його дольками. Полийте їх лимонним соком, щоб не потемніли.
Приготуйте соус: змішайте оливкову олію, гірчицю, соус вустерський, сіль і перець. Окремо зваріть яйце і відокремте жовток. Розітріть його виделкою і додайте до соусу. Добре перемішайте.
Зберіть салат: викладіть на велике блюдо листя салату, зверху розподіліть шматочки лосося й авокадо. Посипте тертим пармезаном і крутонами. Полийте соусом. Також ви можете приготувати салат Цезар із грибами.