На святковий стіл. Рецепт салату з тунцем та медовою заправкою

Салат з тунцем та медовою заправкою, салат з тунцем, рецепт салат з тунцем, просто рецепт салату, святковий салат
Фото: 1000.menu | Салат з тунцем та медовою заправкою

Це дуже смачний салат, пікантність якому надає оригінальна заправка.

Салат із тунцем і картоплею доповнюється соусом із меду, гірчиці та лимона. Він підійде як для повсякденного меню, так і для святкового столу. Але ж скоро Великдень, тож салат прикрасить ваше меню.

Салат легко і швидко готується, а його заправка надає йому особливого аромату і пікантності. Фокус розкаже, як його приготувати.

Салат з тунцем та медовою заправкою

Інгредієнти:

  • 180 г консервованого тунця;
  • салатне листя;
  • дві картоплини;
  • один помідор;
  • одне яйце;
  • половина лимона;
  • 1 столова ложка зернистої гірчиці;
  • 1,5 чайної ложки меду;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • сіль, перець до смаку.

Відваріть картоплю в мундирі, а яйце круто. Наріжте картоплю кубиками, а яйце скибочками.

Відкрийте банку з тунцем і злийте рідину. Розімніть рибу вилкою на великі шматочки.

Помийте помідор і наріжте його дольками. Помийте салатне листя і порвіть його руками на невеликі шматочки.

Для приготування заправки змішайте у невеликій мисці оливкову олію, мед, гірчицю та сік половини лимона. Посоліть і поперчіть до смаку. Мед краще брати рідкий.

У великій салатниці або на великій тарілці викладіть шарами салатне листя, картоплю, тунець, помідор і яйце. Полийте все заправкою зверху та обережно перемішайте.

Салат готовий! Подавайте його одразу або дайте йому настоятися у холодильнику перед подачею.

Також ви можете приготувати смачний салат "Принц" з м'ясом та горіхами.