Дієтичне меню. Рецепт супу з яловичини із сочевицею та кабачками
Це чудова страва для тих, хто любить легкі та поживні перші страви.
Яловичий суп із сочевицею та кабачками — це оригінальний рецепт звичної страви. Червона сочевиця надає супу густоти й насиченого відтінку, а молодий кабачок додає свіжості й соковитості. Яловичий бульйон робить суп наваристим і смачним. Приготувати такий суп дуже просто й швидко. Фокус розкаже докладний рецепт.
Яловичий суп із сочевицею та кабачками
Інгредієнти:
- яловичина — 500 г;
- сочевиця — 200 г;
- кабачки — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- олія рослинна — 2 ст. л;
- сіль, перець чорний мелений, зелень петрушки.
Яловичину наріжте кубиками та викладіть у каструлю. Залийте двома літрами води й доведіть до кипіння. Зніміть піну та варіть на повільному вогні до м'якості м'яса, близько 1-1,5 години.
Сочевицю промийте під проточною водою і додайте в каструлю до м'яса. Варіть ще 15-20 хвилин.
Кабачки очистить від шкірки та наріжте кубиками. Цибулю та моркву очистить. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на тертці.
У сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте моркву та смажте ще п'ять хвилин, помішуючи.
Перекладіть смажені овочі в каструлю до супу. Додайте кабачки, сіль, перець і зелень до свого смаку. Доведіть до кипіння та варіть ще 10 хвилин або до готовності кабачків.
Розлийте суп по тарілках і подавайте гарячим із хлібом або без.
Також можете приготувати смачний суп із плавлених сирків. Це класичний суп із мінімуму інгредієнтів.