Американська класика. Рецепт торт Паунд-кейк
Це дуже простий рецепт смачної випічки, яку подають із фруктами, збитими вершками, або просто з цукровою пудрою.
У США готують чимало смачних тортів і десертів. Чого вартий лише знаменитий нью-йоркський чизкейк, який вже завоював увесь світ. Але є ще один знаменитий торт, який неймовірно просто приготувати.
Паунд-кейк — це класичний американський торт, який називається так, тому що до його складу входить по фунту (приблизно 450 г) борошна, цукру, масла та яєць. Це простий і смачний торт, який зазвичай подають з будь-якими добавками — від свіжих фруктів до збитих вершків, або заварного крему. Фокус розкаже, як його приготувати.
Паунд-кейк
Інгредієнти:
- 2 склянки (455 г) м'якого вершкового масла без солі;
- 450 г цукру;
- 6 цілих яєць великого розміру;
- 6 жовтків яєць великого розміру (на додаток до шести цілих яєць);
- 1 столова ложка ванільного екстракту;
- 1 чайна ложка солі;
- 3 ½ склянки (438 г) борошна.
Розігрійте духовку до 165 градусів і змастіть форму для випікання вершковим маслом. У великій мисці збийте масло та цукор до легкості та пишності, це займе приблизно п'яти хвилин.
По одному додавайте цілі яйця та жовтки, добре перемішуючи після кожного додавання.
Додайте ванільний екстракт і сіль і знову перемішайте.
Просійте борошно і поступово додавайте його до суміші, помішуючи лопаткою або дерев'яною ложкою, поки не вийде однорідне тісто.
Перекладіть тісто у форму для випікання та розрівняйте поверхню.
Випікайте торт у духовці приблизно 80 хвилин або доти, поки зубочистка, вставлена в центр торта, не вийде чистою.
Вийміть торт із духовки та залиште його остигати у формі на решітці приблизно 15 хвилин.
Акуратно вийміть торт із форми та повністю остудіть його на решітці.
Насолоджуйтесь своїм паунд-кейком або зберігайте його в щільно закритому контейнері до трьох днів.
Також ви можете приготувати найвідоміший торт у світі — японський повітряний бісквіт.