Классика Германии: готовим мягкие немецкие претцели

бретцелі, рецепт, крендельки, випічка
Фото: Соцмережі | Бретцелі бувають м'які та тверді, солоні та солодкі, з різними начинками та посипками

Бретцелі — найпопулярніша випічка в Німеччині, яка має стародавнє християнське коріння.

Кажуть, що ці хитромудрі крендельки з'явилися в Європі в середні віки та були придумані італійським ченцем у 610 році як нагорода для дітей, які вивчили молитви. Він назвав їх "pretiola", що означає "маленькі винагороди".

Особливо бретцелі сподобалися німцям, і вони почали їх активно випікати для весільних обрядів і новорічних свят, зробивши з них національну випічку.

Утім, ніхто не забороняє вам, не чекаючи зими, приготувати претцелі прямо зараз за допомогою класичного та простого рецепту від Фокусу.

Німецькі м'які претцелі

Інгредієнти:

  • 3/4 склянки теплої води
  • 1/2 чайної ложки сухих дріжджів
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 склянки борошна
  • 2 столові ложки вершкового масла, розм'якшеного
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 3 столові ложки харчової соди
  • 3 склянки води
  • 1 велике яйце
  • 1 столова ложка води
  • груба сіль для посипання

У великій мисці змішайте цукор і воду. Додайте дріжджі та залиште на 15 хвилин, поки не з'являться бульбашки.

Додайте борошно та замісіть тісто, доки воно не стане гладким і нелипким. За потреби додайте ще борошна.

Розділіть тісто на чотири частини й дайте їм трохи відпочити. Розкотіть кожну частину в довгу "змійку" товщиною близько 1 см і довжиною близько 40 см.

Складіть "змійку" у форму бретцеля: зробіть підкову з відкритими кінцями, спрямованими до вас. Перехрестіть кінці один раз, а потім знову. Перенесіть кінці до верхньої частини підкови.

Покладіть бретцелі на змащене деко на відстані близько 5 см один від одного.

У каструлі доведіть до кипіння 3 склянки води, що залишилися, і додайте соду. Зніміть із вогню. Опустіть бретцелі у водну баню на 45 секунд, перевертаючи їх на пів дорозі.

Викладіть бретцелі на деко. Змішайте яйце з водою та змастіть верх бретцелів.

Посипте бретцелі грубою сіллю та випікайте в духовці за 220 градусах 10 хвилин, поки вони не стануть золотисто-коричневими.

От і все. Насолоджуйтесь своїми німецькими м'якими бретцелями з гірчицею або сирним соусом. А до них ще добре підійде пиріг "Сосиски в тісті" — сучасна класика, яку люблять у всьому світі.