Смачна та корисна страва. Рецепт риби з овочами

Риба під маринадом, рецепт риби під маринадом, смачний рецепт риби, Риба з овочами
Фото: Скриншот | Риба з овочами

Це смачна та корисна страва, яку можна подавати як гарячою, так і холодною.

Related video

Рибу з овочами, або рибу під маринадом завжди готували з недорогої риби на зразок хека, або минтая. Вона покривається шубою з овочів та томатного соусу, а потім присмачується прянощами. Зрештою виходить класична пікантна рибна страва на свята і на кожен день.

Фокус розповість, як приготувати цю просту та дуже смачну страву.

Риба з овочами

Інгредієнти:

  • риба (минтай, хек або тріска) — 1 шт.;
  • морква — 4 шт.;
  • три цибулини;
  • борошно пшеничне — 5 ст. л;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • вода — 200 мл.;
  • 14 горошин чорного перцю;
  • сіль, лавровий лист, олія для смаження.

Поріжте тушку на шматки товщиною 3 см, посоліть та обваляйте з усіх боків у борошні. До цього риба повинна бути повністю розмороженою, інакше при обсмажуванні борошно перемішується з водою, і шматочки риби липнуть до сковороди. Борошно утворює на рибі щільну золотисту скоринку, що не дає їй розвалитися.

Нагрійте в сковороді олію, перекладіть туди рибні шматочки й обсмажуйте з одного боку, вогонь повинен бути вищим за середній. Виделкою або дерев'яною лопаткою переверніть шматочки на інший бік і теж обсмажте. Зніміть усі шматочки на блюдо і приберіть поки що.

Очистить цибулю з морквою. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на тертці.

У ту ж сковороду, де смажилася риба, налийте олію, обсмажте цибулю та моркву, а потім тушкуйте до м'якості. Посоліть і поперчіть. Рибу перекладіть у форму для запікання, зверху викладіть підготовлені овочі. Томатну пасту розведіть водою та залийте цією сумішшю рибу з овочами. Додайте горошини перці та кілька лаврових листів.

Накрийте форму фольгою та запікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Подавайте з картопляним пюре, вареним рисом, або просто з хлібом.

Є й інші способи приготування цієї страви, наприклад, можна додати корінь петрушки або зовсім не обсмажувати рибу, а відразу поставити її запікати.

Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами та способами приготування, щоб знайти свій ідеальний варіант риби під маринадом.