Печиво "Савоярді": простий рецепт популярного інгредієнта для тирамісу
Таке печиво смачне як саме собою, так і як добавка в інші десерти.
Печиво "Савоярді" — це не лише самостійний десерт, а й один із головних інгредієнтів тірамісу. Назва "савоярді" перекладається з італійської як "савойські". Це печиво має ще одну назву — "дамські пальчики" через свою витягнуту форму. Бісквітне печиво, посипане крупинками цукру, відмінно вбирає рідину, але водночас не кришиться, не розмокає, не втрачає форми і смакових якостей. Тому воно і є ідеальною основою для всіляких сиропів. Пропонуємо приготувати цей десерт за рецептом із блогу "Рецепти на кожен день".
Печиво "Савоярді"
Інгредієнти:
- яєчний білок — 3 шт.;
- цукор — 60 г;
- яєчний жовток — 2 шт.;
- борошно пшеничне — 50 г;
- цукрова пудра — 30 г.
Спосіб приготування:
Збити білки до піків, додати половину цукру та продовжувати збивати, поки цукор не розчиниться. Цукор, що залишився, з'єднати з жовтками та збити до отримання світлої і пишної маси. Обережно з'єднати білки з жовтками, просіяти туди борошно, перемішати легкими рухами знизу вгору, зберігаючи повітря.
Перекласти тісто в кондитерський мішок або щільний пакет і відсадити на деко, застелене папером для випічки, у вигляді паличок довжиною 10-12 см.
Двічі посипати цукровою пудрою через сито й залишити на 10-15 хвилин. Потім випікати в попередньо розігрітій до 190-200 градусів духовці до золотаво-бежевого кольору.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати літній тирамісу.