Найкраще на обід: рецепт запеченої картоплі із сирною начинкою

картопля в духовці, запечена картопля, картопля з сирною начинкою
Фото: kristina_ne_pp/instagram

Готову страву можна додатково посипати зеленню.

Якщо не знаєте, що приготувати на обід, щоб було смачно, поживно і дуже апетитно, рецепт запеченої картоплі із сирною начинкою від кулінарної блогерки Христини — саме те, що потрібно. Таку страву не соромно поставити навіть на святковий стіл, настільки чудова вона виходить. Кількість інгредієнтів для нього розраховуйте, виходячи з кількості тих, кого збираєтесь годувати.

Запечена картопля з сирною начинкою

Інгредієнти:

  • картопля;
  • кисломолочний сир;
  • шинка;
  • печериці;
  • кріп;
  • зелена цибуля;
  • часник;
  • масло;
  • сіль, перець – за смаком;
  • італійські трави.

Спосіб приготування:

Картоплю добре помити і відварити до готовності у підсоленій воді в шкірці. Поки вона вариться, гриби почистити й обсмажити до золотистості, те ж зробити із шинкою.

На лист, застелений пергаментом, викласти часник, вершкове масло, картоплю і злегка її придавити. Посипати італійськими травами, відправити в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів, на 10-15 хвилин.

Змішати гриби із шинкою, зеленню та сиром, викласти начинку на готові картоплини. Страва готова, і її можна подавати до столу. За бажання зверху можна посипати рубаною зеленню для ще більш насиченого смаку.

Раніше Фокус писав, як приготувати смажену картоплю по-східному.