Касероль по-мексиканськи: ніжні та гострі свинячі відбивні з квасолею
Тепер не потрібно просто смажити свинячі відбивні, коли є рецепт, який за рахунок кількох інгредієнтів зробить страви особливим.
Касероль зі свинини з томатами, кукурудзою, квасолею, рисом і зеленим перцем, рецепт якої вам пропонує Фокус, завжди виходить дуже смачною та ситною. Хороший шматочок свинини важко зіпсувати, а завдяки цьому рецепту у вас вийдуть просто чарівні відбивні разом із чудовим гарніром.
Касероль по-мексиканськи
Інгредієнти:
- 6 свинячих відбивних завтовшки 2,5 см;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- 2 банки консервованих томатів (по 425 г кожна);
- 225 г замороженої чи консервованої кукурудзи;
- 1 банка консервованої квасолі, промитої та злитої (425 г);
- 200 г рису білого чи коричневого;
- два болгарські перці;
- 1 чайна ложка чилі-порошку;
- кілька крапель соусу табаско — за бажанням;
- сіль та перець на смак.
Попередньо розігрійте духовку до 175 градусів. У великій сковороді розігрійте олію та обсмажте відбивні з обох боків. Вийміть і відкладіть убік.
Злийте зайвий жир зі сковороди. У тій же сковороді додайте не злиті томати, кукурудзу, квасолю, рис, нарізаний перець, чилі-порошок і соус табаско. Доведіть до кипіння.
Перекладіть деко розміром 23х33 см. Викладіть відбивні зверху. Посоліть і поперчіть до смаку. Накрийте фольгою та запікайте в духовці протягом 30 хвилин.
Зніміть фольгу і запікайте ще 10 хвилин або доки рис не стане м'яким, а свинина не буде готовою.
До цього рецепту чудово підійде пікантний і простий салат із капусти.