Невидимый яблочный пирог: рецепт оригинального десерта

яблучний пиріг, рецепт, пиріг із яблуками
Фото: Getty

Пиріг називають невидимим через дуже тонко порізані яблука.

Яблучний пиріг — один із найпростіших і найсмачніших десертів, який чудово підходить до чаю, кави та просто як перекус. Пропонуємо приготувати цікаву варіацію цієї страви за рецептом із блогу "Рецепти на кожен день". Складного в цьому нічого немає, а результат порадує.

Невидимий яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 50 г + для змащування;
  • цукор — 50 г + 0,5 ст. л.;
  • яйце — 3 шт.;
  • борошно — 80 г;
  • кориця — 1/4 ч. л.;
  • молоко — 60 мл;
  • мигдальні пелюстки — 20 г.

Спосіб приготування:

Форму для випікання змастити вершковим маслом. Стінки присипати половиною столової ложки цукру. Постелити у форму пергамент. Духовку розігріти до 180 градусів.

У глибокій посудині збити яйця та 50 г цукру, всипати борошно, корицю та все добре перемішати. Частинами влити молоко, щоразу перемішуючи тісто до однорідності, а потім ввести розтоплене масло.

Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати їх дуже тонкими частинками, максимум 3-4 мм, акуратно вмішати в тісто.

Перелити тісто у форму, посипати мигдальними пелюстками та відправити в духовку на 40 хвилин.

Готовий пиріг можна злегка присипати цукровою пудрою.

Раніше Фокус писав, як приготувати ароматні булочки з корицею та яблуками.