Невидимый яблочный пирог: рецепт оригинального десерта
Пиріг називають невидимим через дуже тонко порізані яблука.
Яблучний пиріг — один із найпростіших і найсмачніших десертів, який чудово підходить до чаю, кави та просто як перекус. Пропонуємо приготувати цікаву варіацію цієї страви за рецептом із блогу "Рецепти на кожен день". Складного в цьому нічого немає, а результат порадує.
Невидимий яблучний пиріг
Інгредієнти:
- вершкове масло — 50 г + для змащування;
- цукор — 50 г + 0,5 ст. л.;
- яйце — 3 шт.;
- борошно — 80 г;
- кориця — 1/4 ч. л.;
- молоко — 60 мл;
- мигдальні пелюстки — 20 г.
Спосіб приготування:
Форму для випікання змастити вершковим маслом. Стінки присипати половиною столової ложки цукру. Постелити у форму пергамент. Духовку розігріти до 180 градусів.
У глибокій посудині збити яйця та 50 г цукру, всипати борошно, корицю та все добре перемішати. Частинами влити молоко, щоразу перемішуючи тісто до однорідності, а потім ввести розтоплене масло.
Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати їх дуже тонкими частинками, максимум 3-4 мм, акуратно вмішати в тісто.
Перелити тісто у форму, посипати мигдальними пелюстками та відправити в духовку на 40 хвилин.
Готовий пиріг можна злегка присипати цукровою пудрою.
Раніше Фокус писав, як приготувати ароматні булочки з корицею та яблуками.