Смачніше за шарлотку. Рецепт ароматних булочок з корицею та яблуками

рецепт, булочки
Фото: Instagram | Смачна страва до чаю за рецептом відомої фуд-блогерки

Булочки виходять м'якими та ніжними, як пух.

Ароматні булочки з корицею — та сама домашня страва, яка збере за столом усю родину. Щоб приготувати смачне частування, доведеться постаратися, бо тісто не любить тих, хто поспішає. Однак якщо слідувати рецепту, все обов'язково вийде, а результат не залишить байдужими ваших близьких. Рецепт із Instagram фуд-блогерки Каті Кудляк.

Булочки-равлики з яблуками та корицею

Тісто:

  • 25 г пресованих дріжджів
  • 4 ст. цукру
  • 250 мл теплого молока
  • дрібка солі
  • 80 г розтопленої олії
  • 2 жовтки + 1 яйце
  • 550 г борошна

Додатково:

  • 5-6 яблук
  • 7-8 ст. цукру
  • 4-5 ч. л кориці
  • яйце для змащення
  • цукрова пудра (за бажанням)

Покроковий рецепт:

  • Готуємо тісто. Для цього в окрему миску кришимо дріжджі, додаємо одну столову ложку цукру, п'ять столових ложок молока і три столові ложки борошна. Добре вимішуємо і залишаємо опару на 10-15 хв.
  • У цей час в окремій мисці з'єднуємо жовтки з яйцем, додаємо залишений цукор, сіль, збиваємо трохи вінчиком.
  • В отриману яєчно-цукрову суміш додаємо молоко, опару, частинами всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо. Наприкінці вливаємо олію та замішуємо тісто.
  • Якщо тісто сильно липне до рук, потрібно додати трохи олії і добре вимісити тісто.
  • Накриваємо тісто тканиною і залишаємо підходити одну годину.
  • У цей час чистимо яблука від шкірки і нарізаємо їх на маленькі тоненькі шматочки.
  • Окремо з'єднуємо цукор із корицею.
  • Коли тісто підійде, розгортаємо його в тонкий прямокутник приблизно 0,5 см. Посипаємо цукровою пудрою та яблуками, згортаємо рулет і нарізаємо на шматочки по 2,5-3 см.
  • Викладаємо заготовки для майбутніх булочок на лист, прикриваємо тканиною і залишаємо ще на 20-25 хв.
  • Коли пройде час, змащуємо булочки жовтком, щоб вони підпеклися зверху, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 20-25 хв.
  • Булочки виходять ніжні та дуже ароматні.

Смачного!

Фокус раніше писав про те, як приготувати улюблений десерт італійок – солодкі трубочки каноллі по-сицилійськи.