Паніні з нуту: обідаємо з користю для здоров'я
Не хвилюйтеся, тут стільки ж білка, скільки й у звичайному м'ясі, але користі набагато більше.
В обід потрібно отримати максимальний заряд бадьорості, щоб успішно закінчити робочий день і рецепт паніні з нуту від Фокусу допоможе вам у цьому. Це найпростіший у приготуванні вегетаріанський варіант бутерброда. Він насичений білком та вітамінами, а приготувати його можна лише за 15 хвилин. У кожній порції цієї паніні з нутом близько 600 калорій.
Паніні з нутом
Інгредієнти:
- 1 банка (425 г) нуту, промитого та відцідженого;
- 113 г м'якого сиру (на ваш смак);
- 1 велика морква, натерта;
- 2 столові ложки лимонного соку;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1/4 чайної ложки чорного перцю;
- 1 багет (близько 450 г);
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 2 чашки руколи.
У великій мисці роздавіть вилкою нут до грубого пюре. Додайте м'який сир, моркву, лимонний сік, сіль та перець і добре перемішайте.
Наріжте багет на три шматки по 15-18 см. Якщо у вас залишиться зайвий хліб, використовуйте його для іншої страви. Розріжте кожен шматок багета навпіл і викладіть начинку з нуту на одну половинку. Накрийте іншою половинкою та злегка притисніть.
Нагрійте сковороду-гриль або звичайну сковороду на середньо-високому вогні. Змастіть обидві сторони кожного бутерброду оливковою олією.
Покладіть бутерброди на сковороду і притисніть їх важким предметом, наприклад, кришкою від каструлі або іншою сковородою. Готуйте по 3-4 хвилини з кожного боку або до золотистого кольору та хрусткої скоринки.
Перекладіть бутерброди на дошку для нарізки та розріжте навпіл. Подавайте гарячими або теплими з руколою. Смачного!
А як салат можна приготувати есквітес з кукурудзи: оригінальний мексиканський салат.