Курячі фрикадельки з песто — найпростіша закуска на кожен день
Лінь готувати чи прийшло багато гостей? Ці курячі фрикадельки врятують вас в обох випадках.
Всього пів години часу та найсмачніші курячі фрикадельки за рецептом від Фокуса готові! Якщо все зробите правильно, то вони вийдуть соковитими, ароматними й відмінно поєднуються з пастою або овочами.
Для приготування фрикадельок потрібно лише кілька інгредієнтів: фарш із курки, цибуля шалот, сухарі, пармезан, песто, яйце, сіль та перець. Песто можна купити готове або зробити самостійно з базиліку, горіхів, часнику, оливкової олії та сиру.
Курячі фрикадельки з песто
складові
- 500 г фаршу з курки;
- 1 лук-шалот, дрібно нарізаний;
- 50 г сухарів;
- 50 г тертого пармезану;
- 4 столові ложки песто;
- 1 яйце;
- сіль та перець на смак;
- рослинна олія для змащування дека.
Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів. Застеліть лист папером для випічки й змастіть його олією. У середній мисці змішайте фарш із курки, цибулю шалот, сухарі, пармезан, песто, яйце, сіль та перець. Перемішайте лопаткою чи руками до однорідності.
Сформуйте із суміші кульки діаметром близько 4 см і викладіть їх на підготовлений лист. Злегка оббризкайте їх улюбленою олією. Поставте лист в духовку і запікайте фрикадельки протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки вони не досягнуть внутрішньої температури 74 градуси.
Вийміть деко з духовки, і подавайте фрикадельки з улюбленою стравою з пасти або овочами. Смачного!
А ще ви можете приготувати не менш смачну курку адобо — філіппінська класика.