Рибні палички та гарам масала — чудове поєднання
Ці хрусткі рибні палички з індійською приправою — чудова закуска п'ятниці після важкого трудового тижня.
Рибне філе тріски і трохи екзотичних приправ — це все, що потрібно, щоб приготувати чудову закуску за рецептом Фокусу. Це чудовий спосіб урізноманітнити ваше меню та порадувати не тільки себе, але й дітей. Спеції гарам масала — це суміш подрібнених спецій, що широко використовується в індійській кухні і їх можна придбати в Україні.
Рибні палички
Інгредієнти:
- олія для змащування;
- 450 г філе тріски;
- 1 чайна ложка солі на смак;
- 30 г борошна;
- 1 чайна ложка гарам масала;
- 1/2 чайної ложки каєнського перцю;
- свіжозмелений чорний перець на смак;
- 1 велике яйце;
- 80 мл незбираного молока;
- 60 г панірувальних сухарів.
Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть лист маслом або застеліть його папером для випічки. Поріжте рибу на однакові палички розміром приблизно 10 на 2 см. Посоліть половиною чайної ложки солі і залиште осторонь.
Змішайте борошно, гарам масала, каєнський перець, сіль, що залишилася, і трохи чорного перцю. Потім збийте яйце з молоком і приготуйте панірувальні сухарі. Обваляйте кожну паличку з риби в борошні, потім вмочіть в яєчно-молочну суміш, потім обваляйте в панірувальних сухарях, добре притискаючи їх до риби. Викладайте палички на підготовлений лист, не даючи їм стикатися один з одним.
Поставте лист у духовку і запікайте палички до золотистої скоринки та легкого відділення риби по шарах, близько 12 хвилин, перевертаючи їх на кожну 5-6 хвилину. Подавайте гарячими зі свіжими овочами або соусом на ваш вибір. Насолоджуйтесь!
А ще ви можете приготувати не менш смачну курку адобо — філіппінська класика.