Батон у рукаві: незвичайний спосіб приготування улюбленої випічки

батон, батон у рукаві, випічка
Фото: Svetlana Bauer/Instagram

Батони виходять м'якими й довго не черствіють.

Related video

Дріжджове тісто вимагає вправності й терпіння, але вироби з нього виходять дуже смачні. Сьогодні ми пропонуємо приготувати неймовірно м'який і хрумкий батон у рукаві за рецептом кулінарної блогерки Світлани Браун. Упевнені, такий спосіб випікання пробував далеко не кожен.

Батон у рукаві

Інгредієнти на два батони:

  • вода – 400 мл;
  • сіль — 1-1,5 ч. л;
  • сухі дріжджі – 7 г (свіжі – 21 г);
  • цукор – 1 ст. л;
  • олія – 5 ст. л;
  • борошно – близько 650 г.

Спосіб приготування:

У теплу воду додати дріжджі, цукор і все добре перемішати, додати олію та сіль. Просіяти борошно та замішати тісто, яке злегка липне до рук. Поставити його в тепле місце на годину-дві.

Коли тісто добре підійде, розділити його навпіл і сформувати два батони. Потім кожен із них покласти в окремий рукав для запікання та зав'язати з обох боків.

Перед випіканням залишити на 15 хвилин, а потім відправити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 30 хвилин.

Раніше Фокус розповідав, як приготувати тісто для пиріжків із сиру.