Рибні котлети для тих, хто на дієті: швидкий рецепт корисної страви

рибні котлети, рецепт, дієтичне меню
Фото: cook_julija_simonchuk/instagram

Котлети можна запекти у духовці або посмажити на сковороді.

Рибні котлети — ідеальна страва для тих, хто сидить на дієті, а також для дітей. Вона поживна, смачна і не залишає тяжкості у шлунку. Пропонуємо приготувати такі котлети за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Нічого складного в цьому процесі немає, а результат порадує смаком та апетитним виглядом.

Рибні котлети

  • філе минтая (або іншої риби) – 500 г;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 100 г;
  • хліб білий – 170 г;
  • цибуля – 30 г;
  • сіль, перець – за смаком;
  • панірувальні сухарі – 100 г.

Спосіб приготування:

Філе риби, попередньо замочене в молоці, і віджатий хліб, порізану цибулю, сіль, перець, яйце помістити в блендер і перебити до однорідності.

Перекласти в посуд і дати відпочити хвилин 20. Далі мокрими руками сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях і викласти у форму для запікання, застелену пергаментом/фольгою (від фольги трохи гірше відходить, але якщо акуратно, то теж можна зняти). Випікати за температури 180 градусів 25-30 хвилин.

Також ці котлети можна посмажити на сковороді з олією. Подавати краще з картопляним пюре, макаронами, іншим гарніром чи соусом.

Раніше Фокус писав, як приготувати слабосолону рибу за рецептом Євгена Клопотенка.