Спагеті з прошуто: насолоджуємось італійською кухнею

спагеті, прошуто, рецепт
Фото: Скриншот | Спагеті — культова італійська їжа

Італійці дуже ревниво ставляться до своєї кухні й вважають власні рецепти найправильнішими. Однак у нас є той, який навіть вони не критикуватимуть.

Related video

Спагеті з прошуто за рецептом Фокусу – це легка та смачна страва зі свіжих помідорів, прошуто та базиліка, яка ідеально підходить для літнього обіду чи вечері. Вона готується лише за 20 хвилин. Ви можете використовувати будь-який вид пасти, який вам подобається, але краще використовувати тонкі спагеті. Прошуто додає солонуватого смаку та хрумкої текстури, а свіжий базилік дає аромат і колір. Цю страву можна подавати із салатом зі свіжих овочів або хлібом із часником.

Спагеті з прошуто

Інгредієнти:

  • 450 г тонкої пасти;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 150 г нарізаного прошуто;
  • 4 зубчики часнику, подрібнених;
  • 450 г нарізаних помідорів (можна використати консервовані);
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю;
  • 60 мл білого вина або курячого бульйону;
  • 60 г нарізаного свіжого базиліку;
  • 60 г тертого пармезану.

У великій каструлі з підсоленою водою зваріть пасту до стану аль денте, дотримуючись інструкцій на упаковці. Злийте пасту, залишивши трохи води для соусу.

У великій сковороді на середньо-високому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте прошуто й обсмажуйте, помішуючи, до хрумкого стану приблизно 10 хвилин. Перекладіть прошуто на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.

У тій же сковороді на середньому вогні обсмажте часник, помішуючи до аромату близько 1 хвилини. Додайте помідори, сіль, перець та вино або бульйон. Доведіть до кипіння та варіть, помішуючи, до загусання соусу, близько 10 хвилин.

Додайте пасту та базилік у сковороду і добре перемішайте. Посипте пармезаном і прошуто перед подачею.

А ще ви можете спробувати приготувати курячий пиріг, який наситить усю сім'ю.