Англійська святкова страва. Рецепт рулету з шинки з діжонською глазур'ю

Рулет із шинки з діжонською глазур'ю, англійська кухня, страва з фаршу
Фото: 1000.menu | Рулет із шинки з діжонською глазур'ю

Рулет із шинки традиційно готують у Великій Британії на свята.

Related video

Рулет із шинки — це традиційна англійська страва, яка підходить для святкового столу або повсякденного обіду. Він складається з м'ясного фаршу зі шматочками шинки, запеченого в духовці та покритого солодко-гострою глазур'ю з гірчиці та коричневого цукру. Ця глазур надає рулету апетитного кольору й аромату, а також добре поєднується з м'ясом. Рулет із шинки можна подавати з овочами, картопляним пюре або рисом. Фокус розкаже, як його приготувати.

Рулет із шинки з діжонською глазур'ю

Інгредієнти:

  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • ¼ дрібно нарізаної білої або жовтої цибулі;
  • 3 склянки нарізаної кубиками та меленої або дуже дрібно нарізаної вареної шинки;
  • 500 гр свинячого фаршу;
  • 1 велике яйце;
  • ⅔ склянки сухарів із приправами (підійдуть італійські панірувальні сухарі з приправами);
  • ½ склянки молока;
  • ¼ склянки коричневого цукру (упакованого);
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ст. л. яблучного оцту;
  • Молотий чорний перець, сіль.

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів і застеліть лист папером для випічки або змастіть маслом.

У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло й обсмажте цибулю до м'якості близько 5 хвилин, помішуючи.

У великій мисці змішайте шинку, свинину, яйце, сухарі, молоко та перець. Додайте обсмажену цибулю й добре перемішайте.

Викладіть м'ясну суміш на підготовлений лист і сформуйте з неї рулет розміром приблизно 20x10 см.

У невеликій каструльці на низькому вогні змішайте коричневий цукор, гірчицю та оцет. Готуйте, помішуючи, поки цукор не розчиниться, близько 5 хвилин.

За допомогою пензлика намажте глазур'ю верх і боки рулету.

Запікайте рулет у духовці близько 1 години або до тих пір, поки він не стане хрустким і золотистим зверху.

Вийміть рулет із духовки й дайте йому трохи охолонути перед нарізкою. За бажанням прикрасьте зеленню та подавайте з будь-якими гарнірами.

Якщо хочете приготувати обід в англійському стилі, приготуйте ще й традиційний йоркширський пудинг.