Десерт-легенда: як приготувати львівський сирник
Для того, щоб сирник вийшов максимально смачним, краще брати для нього жирні та якісні продукти.
Львівський сирник — візитна картка українського міста, назву якого він носить. Цей десерт популярний не тільки серед місцевих жителів, а й серед туристів. Він користується любов'ю через свою ніжну консистенцію та шоколадно-сирний смак. Пропонуємо приготувати його в домашніх умовах за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук.
Львівський сирник
Інгредієнти:
- сир кисломолочний жирний — 1 кг;
- цукор — 140 г;
- яйця — 4 шт;
- сметана жирна — 85 г;
- масло — 145 г;
- ванільний цукор — 10 г;
- крохмаль кукурудзяний — 35 г;
- родзинки — 100 г;
- цедра — 1 лимона (або апельсина).
Для глазурі:
- масло — 70 г;
- сметана — 60 г;
- какао — 15 г;
- цукор — 50 г.
Спосіб приготування:
Сир змішати з цукром, сметаною, ванільним цукром і перебити все блендером або перетерти через сито, щоб не було грудочок. Додати розтоплене й охолоджене масло, крохмаль і перемішати.
Ввести по одному яйцю, після кожного перемішуючи масу лопаткою. Далі покласти туди ж попередньо запарені родзинки та цедру. Перемішати і викласти у форму, змащену маслом і застелену пергаментом. Випікати за температури 170 градусів 35-50 хвилин. Коли сирник охолоне, акуратно вийняти його з форми.
Для глазурі до розтопленого масла додати всі інші інгредієнти, перемішати і варити на повільному вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи.
Теплою глазур'ю полити охолоджений сирник. Поставити в холодильник на кілька годин, краще на ніч.
Щоб сирник був смачний, потрібно брати жирний сир, хорошу і жирну сметану та якісне масло, а також, за можливості, домашні яйця.
Раніше Фокус писав, як приготувати полуничний чизкейк без випічки.