Десерт-легенда: як приготувати львівський сирник

сирник, десерт, кулінарні рецепти, кулінарні рецепти
Фото: cookpad.com

Для того, щоб сирник вийшов максимально смачним, краще брати для нього жирні та якісні продукти.

Львівський сирник — візитна картка українського міста, назву якого він носить. Цей десерт популярний не тільки серед місцевих жителів, а й серед туристів. Він користується любов'ю через свою ніжну консистенцію та шоколадно-сирний смак. Пропонуємо приготувати його в домашніх умовах за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук.

Львівський сирник

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний жирний — 1 кг;
  • цукор — 140 г;
  • яйця — 4 шт;
  • сметана жирна — 85 г;
  • масло — 145 г;
  • ванільний цукор — 10 г;
  • крохмаль кукурудзяний — 35 г;
  • родзинки — 100 г;
  • цедра — 1 лимона (або апельсина).

Для глазурі:

  • масло — 70 г;
  • сметана — 60 г;
  • какао — 15 г;
  • цукор — 50 г.

Спосіб приготування:

Сир змішати з цукром, сметаною, ванільним цукром і перебити все блендером або перетерти через сито, щоб не було грудочок. Додати розтоплене й охолоджене масло, крохмаль і перемішати.

Ввести по одному яйцю, після кожного перемішуючи масу лопаткою. Далі покласти туди ж попередньо запарені родзинки та цедру. Перемішати і викласти у форму, змащену маслом і застелену пергаментом. Випікати за температури 170 градусів 35-50 хвилин. Коли сирник охолоне, акуратно вийняти його з форми.

Для глазурі до розтопленого масла додати всі інші інгредієнти, перемішати і варити на повільному вогні 3-4 хвилини, постійно помішуючи.

Теплою глазур'ю полити охолоджений сирник. Поставити в холодильник на кілька годин, краще на ніч.

Щоб сирник був смачний, потрібно брати жирний сир, хорошу і жирну сметану та якісне масло, а також, за можливості, домашні яйця.

Раніше Фокус писав, як приготувати полуничний чизкейк без випічки.