Воздушные булочки без хлопот: простой рецепт вкусной выпечки
Тісто для булочок краще готувати з вечора.
Якщо у вас є трохи часу і натхнення на готування, рекомендуємо потішити себе і близьких повітряними булочками за рецептом з кулінарного блогу "Збірник рецептів". Готувати їх нескладно, тому вони вийдуть навіть у тих, хто не особливо любить морочитися з тістом.
Повітряні булочки
Інгредієнти:
- молоко -150 мл;
- вода — 150 мл;
- яйце — 1 шт;
- дріжджі — 12 г;
- цукор -120 гр;
- вершкове масло — 120 г;
- ванілін — 0,5 ч. л;
- сіль;
- борошно.
Спосіб приготування:
У глибоку миску налити тепле молоко, теплу воду, додати яйце, цукор, дріжджі, ванілін і все добре перемішати, доки розчиниться цукор. Далі в цю масу поступово ввести борошно, ретельно вмішати в тісто вершкове масло, нагріте до кімнатної температури.
Тісто накрити чистим рушником, дати йому добре піднятися, обім'яти і прибрати на ніч у холодильник. Зранку дістати тісто з холодильника, залишити на 40 хвилин за кімнатної температури.
Далі необхідно сформувати булочки будь-якої форми, дати їм трохи відстоятися, змастити яйцем і випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 40 хвилин. За бажання можна додати в них начинку.
Раніше Фокус писав, як приготувати ідеальне тісто для вареників, пельменів і чебуреків.