Сметанник зі смаком чизкейка: цікавий рецепт смачного десерту

сметанник, чизкейк, десерт
Фото: Kristin Azizian/Instagram

Перед подачею сметанник можна посипати цукровою пудрою або прикрасити ягодами.

Поєднання сметанника та чизкейка на виході дає дуже цікавий і ніжний смак, який припаде до смаку всім ласунам. Своїм рецептом улюбленого десерту на новий лад поділилася відома кулінарна блогерка Крістіна Азізян. На його приготування піде відносно небагато часу, і такий сметанник вийде навіть у новачків.

Сметанник зі смаком чизкейка

Спосіб приготування:

  • пісочне печиво — 250 г;
  • вершкове масло — 100 г.

Для начинки:

  • сметана — 500 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 80-100 г;
  • ванільний цукор — 1 упаковка;
  • крохмаль або борошно — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Печиво подрібнити до дрібної крихти й додати розтоплене вершкове масло. Відправити цю суміш у форму, рівномірно розподілити й за допомогою склянки сформувати бортики приблизно п'ять сантиметрів заввишки. Форма має бути зі знімним кільцем, діаметром 18-20 см. Відправити в холодильник.

Змішати всі інгредієнти начинки до однорідності. Залити сметанну начинку на основу та відправити в попередньо розігріту до 170 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Дати охолонути й за можливості відправити в холодильник ще на 3-4 години.

Під час подачі чизкейк можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадним топінгом, прикрасити фруктами чи ягодами.

Раніше Фокус писав, як приготувати сметанник зі смаком "Баунті".