Пиріг із листкового тіста з куркою та сиром: смачно, поживно та швидко

їжа, пиріг
Фото: t.me/topretsept

Пиріг однаково смачний як у теплому, так і в холодному вигляді.

Нежирний пиріг із листкового тіста з куркою та сиром — ідеальна страва для тих, хто любить смачно поїсти, але боїться набрати зайві кілограми. Її швидко готувати, вона виходить дуже апетитною, і з'їдають її за лічені хвилини. Рекомендуємо приготувати цю страву за рецептом із блогу "Рецепти щодня".

Листковий пиріг із куркою та сиром

Інгредієнти:

  • листкове тісто бездріжджове — 500 г;
  • відварене куряче філе — 250 г;
  • сир твердий — 150 г;
  • цибуля — 150 г;
  • рослинна олія — 2 ст. л.;
  • сіль, перець — до смаку;
  • зелень — за бажання;
  • яйце — для змащування;
  • білий кунжут — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Готове тісто розморозити за кімнатної температури. Цибулю почистити, нарізати півкільцями й обсмажити на олії до м'якості.

Сир натерти на крупній тертці. Куряче філе відварити до готовності й розібрати на волокна.

У глибокому посуді змішати курку, цибулю, сир, додати зелень, сіль, перець і перемішати.

Пласт тіста розкачати в прямокутник. Викласти в середину начинку.

Вільні краї тіста нарізати косими смужками завширшки 1-1,5 сантиметра. Починаючи зверху, загорнути смужки на начинку, по черзі праворуч, потім ліворуч, заплести косу.

Змастити пиріг яйцем, посипати кунжутом і випікати в попередньо розігрітій до 180-190 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Раніше Фокус писав, як приготувати курячий пиріг із селерою, який вгамує голод усієї родини.