Картопляні пиріжки всього з двох інгредієнтів: найпростіший рецепт смачного перекусу

пиріжки, пиріжки з картоплею, рецепт картопляних пиріжків
Фото: lifehacker

За бажання такі пиріжки можна начинити сиром.

Апетитні, смачні та з мінімумом інгредієнтів картопляні пиріжки — гарне рішення для швидкого перекусу, якщо ви зовсім не маєте часу на готування, а в холодильнику залишилося трохи картопляного пюре. Як швидко приготувати приголомшливу страву для всієї родини, розповіли в кулінарному блозі "Кулінарна книга".

Картопляні пиріжки

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г;
  • крохмаль — 80 г;
  • сир за бажанням.

Спосіб приготування:

Для пиріжків можна взяти картопляне пюре, що залишилося після вечері або обіду. Якщо його немає, то тоді картоплю відварити в підсоленій воді та зробити з неї пюре. Далі додати в нього сіль і крохмаль, і все добре перемішати, замісити тісто.

Розділити тісто на 9-10 шматочків і сформувати пиріжки. За бажання в центр кожного пиріжка можна покласти трохи сиру. Загорнути тісто навколо начинки.

Пиріжки обсмажити протягом 5-7 хвилин на олії на сковороді з обох боків до рум'яної скоринки. Також такі пиріжки можна пекти. Для цього їх необхідно відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15 хвилин.

Раніше Фокус писав, як швидко приготувати ледачу самсу.