Саме час робити заготовки: рецепт медових помідорів на зиму

Медові помідори на зиму, мариновані помідори, заготовки на зиму
Фото: Скриншот | Медові помідори на зиму

Ці помідори готуються без оцту, тільки з лимонною кислотою і гірчицею.

Якщо ви любите мариновані помідори, то цей рецепт точно вам сподобається. А якщо вийде купити невеликі помідорчики, то так заготівля матиме ще й дуже ошатний вигляд.

У цьому рецепті немає оцту, а пікантності надає мед, свіжий базилік і лимонна кислота. Фокус розповість, як їх приготувати.

Медові помідори на зиму

Інгредієнти:

  • помідори — 4 кг;
  • дрібна ріпчаста цибуля — 8-10 шт.;
  • базилік свіжий — кілька гілочок;
  • насіння гірчиці — 1 чайна ложка на кожну літрову банку;
  • вода — 4 л.

Для маринаду (на 1 літр води):

  • сіль — 1 ст. л.;
  • цукор — 3 ст. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • лимонна кислота — 1 ч. л.

Для цього рецепта можна використовувати будь-які помідори, але краще використовувати невеликі. Бо так їх більше влізе в банку, і заготівля матиме симпатичніший вигляд.

Помідори добре помийте. Заповніть підготовлені та стерилізовані банки помідорами до половини. На помідори в кожну банку покладіть кілька промитих листочків базиліку і кілька цибулинок. Якщо цибулини дрібні, то не ріжте їх, якщо цибулини великі — поріжте навпіл. Заповніть банки помідорами до верху.

Вперше залийте помідори в банках крутим окропом. Прикрийте підготовленими кришками, і нехай вода в банках охолоне. Це займе хвилин двадцять.

Зваріть маринад. Вилийте воду в каструлю, коли вода закипить, додайте сіль, цукор, мед і лимонну кислоту. Перемішайте все — маринад готовий.

Злийте остиглий окріп із банок, покладіть по 1 чайній ложці насіння гірчиці. І залийте медовий маринад. Щільно закрийте кришками і залиште остигати. Зберігайте в темному сухому місці.

Також ви можете приготувати смачні огірки в гірчичному маринаді.