У розсолі та з часником: як приготувати дуже смачне сало
Найкраще для засолювання брати свинячу грудинку з проростю.
Сало, вимочене в розсолі, ніколи довго не залежиться в холодильнику. Пропонуємо приготувати його за рецептом із кулінарного блогу "Мамині рецепти". Сам процес займе зовсім небагато часу, а смачне сало потім можна запропонувати не тільки домочадцям, а й подати до приходу гостей.
Головний продукт слід вибирати з прошарками м'яса, найкраще брати грудинку. Саме сало має бути білим, а його шкірка — не твердою. Сіль для розсолу краще взяти грубого помолу, за бажання додаються спеції. Також заздалегідь подбайте про високий контейнер для сала.
Сало в розсолі
Інгредієнти:
- свиняча грудинка — 1 кг;
- вода — 1 літр;
- сіль — 150 г;
- духмяний перець — 3 шт.;
- лавровий лист — 2 шт.;
- чорний перець — до смаку;
- часник — 4-5 зубчиків.
Спосіб приготування:
Грудинку ретельно помити під проточною водою та обсушити паперовим рушником. Порізати на великі шматки. Воду в каструлі поставити на вогонь, щоб закипіла.
Часник почистити й порізати дрібними шматочками. Половину покласти на дно контейнера, де маринуватиметься сало. На часник викласти сало. Якщо контейнер високий, то сало можна викладати в кілька шарів, перекладаючи кожен часником.
Коли в каструлі закипить вода, додати в неї лавровий лист, духмяний перець і чорний перець горошком, сіль. Вимкнути воду й розмішувати, поки не розчиниться сіль. Готовий розсіл витримати 5-10 хвилин, потім вилити його в контейнер. Якщо сало дуже жорстке, то розсіл можна виливати відразу.
За необхідності сало придавити тарілкою або іншим вантажем, закрити кришкою, дати охолонути й поставити в холодильник на 3-4 доби.
Якщо готове сало важко ріжеться, його перед вживанням можна відправити на кілька годин у морозилку, загорнувши в харчову плівку. Тоді нарізати його стане набагато легше.
Раніше Фокус писав, як правильно засолити червону рибу.