Заготовки на зиму: три рецепти закуски з баклажанів у соусі
Баклажани — це популярний овоч, з якого виходить чудова закуска.
Один із найпопулярніших салатів на зиму має оригінальну назву — "Тещин язик". Щоправда, під цією ж назвою відомо ще безліч страв, у яких присутні баклажани.
Але якщо ви хочете зберегти смак літа до зими, спробуйте приготувати закуски з баклажанів про запас. Із соусом, часником і спеціями, цей овоч виходить неймовірно смачним. Фокус вибрав три найсмачніші рецепти заготовок, які швидко і просто готуються з набору продуктів, що не коштуватиме вам занадто дорого.
Баклажани з цибулею та помідорами
Інгредієнти:
- 6 баклажанів;
- 3 цибулини;
- 6 помідорів;
- 1 головка часнику;
- 1 пучок зелені;
- 150 мл рослинної олії;
- 1 ст.л. солі, спеції, 3 ч.л. оцту.
Наріжте баклажани тонкими скибочками та обсмажте їх з двох боків на звичайній пательні, або пательні-гриль. Наріжте цибулю півкільцями, як помідори, обсмажте на невеликій кількості рослинної олії до м'якості. Це займе близько 15 хвилин. Додайте сіль і приправи. Подрібніть часник і зелень, викладіть на скибочки баклажанів і скрутіть їх рулетиками. Виклади рулетики в чисті стерилізовані банки, перекладаючи їх шарами томатного соусу з цибулею. Простерилізуйте банки 20 хвилин у киплячій воді, і за 5 хвилин до кінця — влий у кожну по ложці оцту. Закрийте кришками і зберігайте в темному прохолодному місці.
Баклажани з часником
Інгредієнти:
- 1,5 кг баклажанів;
- 200 мл рослинної олії;
- 100 мл оцту;
- 5 зубчиків часнику;
- 2 ст. л. кунжуту;
- по 0,5 ст.л. цукру і солі;
- по 2 ч.л. паприки і червоного меленого перцю.
Наріжте баклажани кружальцями та обсмажте на рослинній олії з двох боків. Усі інші інгредієнти — подрібніть і змішайте разом зі спеціями. Викладіть баклажани в простерилізовані банки, чергуючи їх із шарами заправки. Простерилізуйте банки ще 10 хвилин і закрийте кришками.
Баклажани по-грузинськи
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів;
- 100 мл рослинної олії;
- 1 головка часнику;
- 400 г болгарського перцю;
- 1 пучок кінзи;
- 1 ст. л. солі;
- 2 ст. л. цукру;
- 100 мл оцту.
Подрібніть перець із часником і кінзою в однорідну масу. Додайте сіль, цукор і оцет, і перемішайте. Наріжте баклажани кубиками, обсмажте їх протягом 20 хвилин і перемішайте з овочевою заправкою. Прогрійте, приправте за смаком, проваріть ще 10 хвилин і розкладіть закуску по банках.
Якщо любите баклажани, спробуйте приготувати заготовку з часником і кропом на зиму.