Шедевр під кришкою: як приготувати на зиму дуже смачне лечо
Лечо, приготоване за цим рецептом, сподобається не тільки дорослим, а й дітям.
Рецептів лечо, як і аджики, у сезон консервації багато не буває. Класична угорська страва традиційно містить два види перцю (червоного і зеленого), помідори, моркву, цибулю, а також сіль і олію. Проте з роками господині змінюють склад і адаптують його під свій смак. Пропонуємо вам рецепт із блогу "Домашня консервація". За словами авторки, такий спосіб приготування перевірений роками, а від лечо шаленіють навіть діти.
Лечо
Інгредієнти:
- Стиглі м'ясисті помідори – 3 кг;
- цукор – 1,5 склянки;
- рослинна олія – 1 склянка;
- чорний перець – 8-10 горошин;
- сіль – 2 ст. л;
- лавровий лист – 3 шт;
- оцет (9%) – 2 ст. л;
- солодкий перець – 3 кг.
Спосіб приготування:
Усі овочі помити, перець очистити від насіння, помідори від хвостиків.
Помідори пропустити через м'ясорубку, перелити в глибоку каструлю і поставити на вогонь, додавши туди цукор, олію, чорний перець, сіль, лавровий лист, оцет.
Коли закипить, варити, помішуючи, 30 хвилин, потім додати попередньо порізаний перець. Кип'ятити масу ще 5-10 хвилин. Гарячим лечо розлити в стерилізовані банки, закрутити кришками й укутати до повного вистигання, перевернувши.
Готове лечо після вистигання перенести в прохолодне місце на зберігання.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат "Овочевий король" на зиму.