Чудова заготівля на зиму: простий рецепт ікри із запечених баклажанів

ікра, баклажани
Фото: Скриншот | Цю ікру з баклажанів радимо приготувати на зиму

Зараз сезон баклажанів і якщо ви любите цей овоч, то його можна зберегти до зими.

Related video

Любителі баклажанів знають, що найпростіша і найсмачніша страва з баклажанів — це ікра. І якщо ви любите, то можете приготувати про запас на зиму.

Ікра із запечених баклажанів неймовірно смачна. Вона насичена й ароматна. Таку закуску можна подати на стіл самостійно, а також можна використовувати її для приготування бутербродів. Рецептом поділилися в кулінарному блозі під назвою "Кухня навиворіт". Кілька баночок баклажанної ікри точно стануть у пригоді в будь-якій родині.

Ікра із запечених баклажанів на зиму

Інгредієнти:

  • баклажани — 2 кг;
  • перець солодкий — 400 г;
  • цибуля — 800-900 г;
  • олія рослинна — 140-150 мл;
  • томатна паста — 100 г (2 ст. л. з гіркою);
  • часник — 4-5 зубчиків;
  • сіль — 2 ч. л. (без гірки);
  • цукор — 1 ч. л.;
  • оцет 9% — 2 ч. л.;
  • перець чорний — на смак.

Для початку запікаємо баклажани. Баклажани миємо й обсушуємо, плодоніжку можна не зрізати. Так само чинимо і з перцем. Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Кожен баклажан наколюємо виделкою в кількох місцях і кладемо на застелене пергаментом деко. Ставимо баклажани в духовку і запікаємо їх до м'якості. Конкретний час запікання залежить від розміру баклажанів, орієнтовно на це піде тридцять-сорок хвилин. Ті баклажани, які стали м'якшими раніше за інші, дістаємо раніше. Так само чинимо і з перцем.

Готові гарячі баклажани складаємо в каструлю і щільно закриваємо кришкою. Залишаємо їх на п'ятнадцять-двадцять хвилин, щоб шкірка стала легше відділятися. Знімаємо шкірку і м'якоту рубаємо ножем на дрібні кубики. Перець також чистимо і нарізаємо по дрібніше.

У глибокій сковорідці розігріваємо олію і викладаємо цибулю, підсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарубані баклажани та перець, перемішуємо і тушкуємо близько п'яти хвилин.

Солимо, перчимо, додаємо оцет, часник і цукор. Тушкуємо ще хвилин десять. І розкладаємо по стерилізованих банках. Якщо будете зберігати ікру в холодильнику — цього вистачить. Якщо хочете зберігати закрутку при кімнатній температурі — то банки з ікрою потрібно простерилізувати, прокип'ятивши в каструлі з рушником на дні близько 20 хвилин.

Також ви можете приготувати на зиму закуску "Чилі" — смачну приправу до м'яса.