Закуска "Чилі": рецепт гострої приправи до м'яса на зиму
Кількість інгредієнтів можна регулювати, орієнтуючись на свій смак, щоб зробити закуску менш або більш гострою.
Гострі соуси та закуски — річ специфічна, і не кожен може їх вживати. Однак гостроту можна регулювати, збавляючи найпекучіші інгредієнти, щоб не відмовляти собі у чудовій приправі до м'ясних страв, для борщу або просто використовувати її як намазку на хліб. Сьогодні ділимося з вами рецептом закуски "Чилі", яка стане гарним доповненням до зимових запасів. Як її приготувати, розповіли в блозі "Домашня консервація".
Закуска "Чилі"
Інгредієнти:
- помідори — 2,5 кг;
- морква — 1 кг;
- цукор — 1 склянка;
- сіль — 3-4 ч. л;
- соняшникова олія — 1 склянка;
- червоний мелений перець — 2 ст. л;
- часник — 200 г;
- оцет (9%) — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Овочі помити, моркву почистити. Πомідори нарізати часточками, моркву натерти на тертці. Змішати все і поставити на вогонь, додавши соняшникову олію, перець, сіль і цукор. Варити годину, періодично помішуючи. За кілька хвилин до кінця варіння додати часник, пропущений через прес, і оцет. У рецепті вказана чайна ложка, проте його можна додавати на свій смак.
Гарячий соус розлити в стерилізовані банки, закатати й укутати до повного охолодження.
Раніше Фокус писав, як приготувати сиру аджику, а також як зробити соус сацебелі.