Дуже смачна заготівля на зиму: рецепт маринованої моркви

Маринована кисло-солодка морква, маринована морквина, морквина в маринаді
Фото: Pexels | Маринована кисло-солодка морква

Кисло-солодка морквина — це ідеальна пікантна закуска, яка урізноманітнить ваше зимове меню.

Кисло-солодка морква — це консервація, яку можна готувати протягом усього року. Мине не менше 40 днів, перш ніж її можна буде подавати як гарнір.

Це смачна і пікантна закуска. Тож якщо ви любите робити заготовки на зиму, не випустіть з уваги і морквину. Рецептом поділилися на сайті Buonissimo.

Маринована кисло-солодка морква

Інгредієнти

  • морква 2 кг;
  • 3 склянки оливкової олії;
  • оцет 1 літр;
  • сіль 3 столові ложки;
  • цукор 3 столові ложки.

Очистіть і вимийте моркву, наріжте її брусочками завдовжки 4-5 см, трохи товстішими за олівець. Підготуйте відкриті банки та закип'ятіть оцет і олію із сіллю та цукром.

Опустіть у маринад морквину і бланшуйте її хвилину, або півтори хвилини: вона має залишатися хрусткою.

Дістаньте морквину в миску і дайте охолонути. Розкладіть овочі по банках, добре придавлюючи, щоб вільного місця майже не залишилося. Залийте моркву маринадом, щільно закрийте і дайте охолонути. Зберігайте консервацію в холодильнику.

Також ви можете приготувати на зиму дуже смачні мариновані кабачки.